Kontakt os / Bestil tid
Klik her

Arkorrektion

Ar opstået efter tidligere operationer, skader eller uheld kan oftest korrigeres med en mindre operation.

Ar kan virke skæmmende, idet huden kan være bulet, og der kan være farveforandringer (pigmentforandringer) i huden. Nogle oplever også direkte fysiske gener i form af smerter, ømhed og stramning.

Hvorfor heler nogle ar ikke så pænt?

Der er mange faktorer, som kan påvirke arhelingsprocessen og dermed arrets endelige udseende. Fx kan infektion og rygning resultere i mere skæmmende ar. Brun eller sort misfarvning af arret skyldes ofte, at man har fået sol på arret, da arret endnu var umodent. Brede ar kan skyldes, at arret er blevet belastet for tidligt efter operationen. Visse områder på kroppen giver erfaringsmæssigt brede og tykke ar (skulder og over brystbenet).

Børn og unge danner ofte tykke røde og ømme ar. Disse kan være vanskelige at fjerne med operation. I stedet kan man forsøge at fjerne fortykkelsen med hormonindsprøjtninger i arret.

Endelig skal det nævnes, at nogle fra naturens side danner grimmere ar end andre. Disse kaldes for keloiddannere. Ved man, at man er keloiddanner, bør man derfor nøje overveje, om man overhovedet skal lade sig operere af kosmetiske grunde.

Korrektion af ar

Det er ikke alle ar, som kan korrigeres. Hvorvidt det er muligt, afgøres bedst af en plastikkirurg, som netop er specialiseret til at vurdere dette.

Kort fortalt foretages arkorrektion ved en kirurgisk fjernelse af arret og efterfølgende sammensyning af huden. Arret kan være begrænset til huden, men af og til kan det sende arstrøg ned i det underliggende fedtvæv eller helt ned til muskulaturen. Er det tilfældet, ser man ofte, at arret kan være forsænket i forhold til den omliggende hud. I disse tilfælde er det også nødvendigt at fjerne den del af arret, som går i dybden for at få en jævn hudoverflade.

Strammende arvæv kan ofte korrigeres ved at omdanne det lige ar til et z-formet ar. Lige ar synes ofte tydeligere end ujævne ar, så undertiden skal det lige ar blot brydes for at synes mindre. Som regel vil arret blive pænere efter en korrektion, men det er desværre ikke muligt at give garanti for dette.

Kontakt os / Bestil tid
Klik her

Book online

Book online direkte på:

Book online

Kontakt os