Kontakt os / Bestil tid
Klik her

Fjernelse af fedtknuder

Aleris-Hamlets plastikkirurger fjerner fedtknuder med specielle teknikker, som sikrer de pæneste ar.

Fedtknuder (lipomer) har intet med overvægt at gøre, og alle kan få dem. Fedtknuder er godartede forandringer bestående af fedtvæv omgivet af en meget tynd kapsel.

Fedtknuder ligger sædvanligvis i underhuden omgivet af det almindelige underhudsfedt, men de kan også sidde fast på eller ligge inde mellem musklerne.

Undersøgelse af fedtknuder

Da fedtknuder er godartede, er der som udgangspunkt ingen grund til at fjerne dem, medmindre de generer i hverdagen eller er meget skæmmende. Dog anbefales det altid at foretage en kirurgisk undersøgelse af fedtknuder, der vokser hurtigt eller har en størrelse på over 5 cm.

Scanning af fedtknuder

Hvis vores plastikkirurg er i tvivl om, hvor dybt fedtknuden ligger eller om der er tale om en helt anden type af forandring, vil plastikkirurgen anbefale en MR-scanning eller ultralydsscanning inden et evt. kirurgisk indgreb. Disse undersøgelser kan foretages på Aleris-Hamlet af specialuddannet personale i vores billeddiagnostiske afdeling.

Total fjernelse

Ved operationen er vi meget omhyggelige med at fjerne hele fedtknuden, men der er tendens til at en fedtknude kan komme igen i samme område. Du kan også få fedtknuder andre steder på kroppen. 

Fedtknuden bliver altid sendt til undersøgelse under mikroskop, så du kan være sikker på, at det ikke drejede sig om noget ondartet.

Ar

Der kommer altid et ar efter operationen. Det vil i starten være rødt og hævet, men i løbet af nogle måneder bliver det mere blegt (mindre synligt) og fladere. 

Kontakt os / Bestil tid
Klik her

Book online

Book online direkte på:

Book online

Kontakt os