Kontakt os / Bestil tid
Klik her

Øjenlågsoperation - tunge øjenlåg og poser under øjnene

En øjenlågsoperation kan fjerne tunge øjenlåg og poser under øjnene, så du får et frisk og veloplagt udtryk i ansigtet.

Med tiden mister huden en del af sin elasticitet. Dette kan medføre et overskud af hud, fedt og muskel, hvilket kan give et træt udseende med tunge, hængende øjenlåg eller poser under øjnene. 

En øjenlågsoperation er til dig, som har:

  • Et træt udseende omkring øjnene
  • Tunge øjenlåg og hængende øjenlåg
  • Poser under øjnene
  • Indsnævret synsfelt, sviende øjne og hovedpine pga. af tunge øjenlåg

Ved hjælp af en øjenlågsoperation kan overskydende hud, muskulatur og fedtposer på øvre og nedre øjenlåg fjernes, hvilket giver et mere friskt udseende.  

Tunge øjenlåg - øjenlågsoperation

Tunge øjenlåg kan være medfødt pga. lavt siddende øjenbryn, men oftest er det noget, som udvikler sig med årene pga. et overskud af hud, muskel og fedt. I de fleste tilfælde skyldes det en kombination af slap hud på øvre øjenlåg og en nedsynkning af øjenbrynene. I udtalte tilfælde kan hudfolderne på de øvre øjenlåg blive så store, at de dækker ned over øjet. Dette kan medføre en indsnævring af synsfeltet, sviende røde øjne samt evt. hovedpine. Derfor er en øjenlågsoperation et lille indgreb med en stor effekt.

Poser under øjnene - øjenlågsoperation

De små muskler omkring øjnene kan ligeledes blive mere slappe, og det betyder, at det fine fedtvæv bag øjenlågene kan pose ud gennem hinderne og træde tydeligt frem - oftest som såkaldte poser under øjnene. Vha. øjenlågsoperation i lokalbedøvelse kan man fjerne et eventuelt hudoverskud på øjenlågene, stramme musklerne op og fjerne de små fedtbuler.

Nyttig viden om øjenlågsoperation

Show more icon Vis mere

Aleris-Hamlet tilbyder

  • Komplet analyse af dine øjenomgivelser hos en speciallæge i plastikkirurgi - der tages højde for hængende øjenbryn og andre anatomiske forskelle
  • Øjenlågsoperation, hvor begge øjenlåg klares i én operation
  • Flottere resultat - vi fjerner ikke kun overskydende hud, men også overflødigt muskulatur og fedtvæv

Er en øjenlågsoperation altid det rette valg?

Indgreb på øvre og nedre øjenlåg kan laves hver for sig eller i kombination, hvis der er behov. Det er imidlertid ikke alle, der har glæde af en øjenlågsoperation. En del af de patienter, der føler sig generet af tunge øvre øjenlåg, har ved nærmere undersøgelse et såkaldt hængende eller lavtsiddende øjenbryn. I disse tilfælde giver en øjenlågsoperation ikke et tilfredsstillende resultat. I stedet kan foretages pandeløft og øjenbrynsløft eller tindingeløft.

I sjældne tilfælde kan et øvre øjenlåg, som føles tungt, skyldes en dårligt fungerende løftemuskel. Denne tilstand kræver, at løftemusklen strammes op, uden at hud eller fedtvæv nødvendigvis fjernes.

I visse tilfælde kan det nedre øjenlåg blive så slapt, at øjenlågskanten hænger og giver øjet en rundere form, hvilket er mindre æstetisk og i værste tilfælde kan resultere i at øjnene løber i vand. Det ses ofte hos ældre personer, som mister elasticitet i strukturerne i øjenomgivelserne. Dette kan korrigeres med en oppstramning, som kaldes en kantusplastik.

Det er vigtigt, at der skelnes imellem disse tilstande, således at den korrekte kirurgiske behandling vælges.

I forbindelse med konsultationen vil plastikkirurgen foretage en grundig vurdering af øjenomgivelser og anbefale den eller de metoder, som medfører det bedst mulige kosmetiske resultat.

Tryghed fra start til slut

Du møder samme plastikkirurg under hele forløbet fra konsultation til operation og ved afsluttende kontrolbesøg. 

1 - 2 dage efter din operation bliver du ringet op på telefon eller video af en sygeplejerske, som sikrer sig, at du har det godt, og har forstået al information om, hvordan du skal forholde dig efter indgrebet.

Vi har sundhedsfagligt personale i døgnvagt, så du kan altid kontakte os - også om natten og på helligdage.

Vi giver dig tryghed før, under og efter din operation.

Se oversigt over alle ansigtsoperationer

Kontakt os / Bestil tid
Klik her

Book online

Book online direkte på:

Book online

Kontakt os