Kontakt os / Bestil tid
Klik her

Mulige bivirkninger efter øjenlågsoperation

Hver gang man opererer, er der risiko for infektion og blødning og ved øvre øjenlåg, er der også risiko for nedsat følesans af øjenvipperne.

Efterblødning

Et kraftigt blåt og hævet øje efter øjenlågskirurgi er tegn på efterblødning. Dette plejer ikke at ødelægge det blivende resultat, men forlænger tiden indtil øjenomgivelserne får et naturligt udseende. I meget sjældne tilfælde kan der opstå en efterblødning, som kræver et kirurgisk indgreb, evt. i fuld bedøvelse. Dette opstår dog altid i umiddelbar forlængelse af operationen, imens du stadig er på hospitalet.

Infektion

Ved al kirurgi kan der opstå infektion, og selv om dette er yderst sjældent i forbindelse med øjenlågsoperationer, kan det i yderste konsekvens forværre ardannelsen. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter og evt. feber. Hvis du ryger, er risikoen for infektion større. 

Følsomhed for lys

Øjnene vil være følsomme for lys og det kan være rart at bruge solbriller. Synet kan være lettere sløret og der kan være problemer med at fokusere i op til en måned efter operationen.

Øjnene løber i vand eller klør

Du kan opleve øget tåreflåd eller tørhed i den første uge.

Du kan bruge neutrale øjendråber for at lindre på kløe og brændende ubehag.

Arvævsdannelse

Specielt ved operation på de nedre øjenlåg er der en risiko for øget arvævsdannelse, som kan medføre nedtrækning af øjenlåget, således at øjet ikke kan lukke helt. Ofte vil dette fortage sig i løbet af nogle uger, hvor du skal anvende en fugtende øjensalve. Du bør være tålmodig. I enkelte tilfælde vil øjenlåget først falde på plads i løbet af 3 måneder.

I sjældne tilfælde kræves en ny operation, hvilket selvfølgelig er uden beregning.

Kontakt os / Bestil tid
Klik her

Book online

Book online direkte på:

Book online

Kontakt os