Kontakt os / Bestil tid
Klik her

Øjenlågsoperation - Sådan foregår det

En øjenlågsoperation tager sædvanligvis lidt over en halv time for øvre øjenlåg, og én time for nedre øjenlåg. Man skal dog påregne cirka 1 til 1½ time på klinikken.

Indgrebet foretages altid i lokalbedøvelse og ambulant. Det vil sige, at man møder ind på hospitalet, får behandlingen og tager hjem igen. Det er muligt at betale for en fuld bedøvelse. Langt hovedparten af indgrebene foretages dog med lokalbedøvelse.

Der lægges først en lokalbedøvelse, som godt kan svie lidt, men det er hurtigt overstået. Når lokalbedøvelsen virker, går vi i gang med operationen. Lokalbedøvelsen mindsker blødningen under operationen og fungerer som smertestillende efter operationen. 

Øvre øjenlåg

Hvis det kun er de øvre øjenlåg, der skal opereres, foretages selve operationen i lokalbedøvelse og varer ca. 1 time. Ved operationen ligger du med lukkede øjne. Det overskydende, markerede stykke hud fjernes sammen med en stribe muskel. Herefter fjernes det overskydende fedt, som befinder sig bag muskulaturen. Såret lukkes med en meget tynd tråd, som fjernes efter en uge. Arret ligger i øjets globelinje og strækker sig ud til smilerynkerne.

Nedre øjenlåg

Poser under øjnene er en lidt længerevarende operation – op til 2 timer – og foretages enten i lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse. Begge øjne opereres altid samme dag. Ved operationen ligger du med lukkede øjne. Hvis du kun har et overskud af fedt under øjnene, uden samtidig at have overskud af hud og muskler, kan fedtet fjernes fra indersiden af det nederste øjenlåg gennem et snit i slimhinden. 

Har du samtidig et overskud af hud og muskulatur, lægges snittet lige under øjenvipperne og i siden ud i en smilerynke. Når snittet er lagt, løsnes huden og den underliggende muskulatur. Såret lukkes med en tynd tråd, som fjernes efter en uge. 

Kontakt os / Bestil tid
Klik her

Book online

Book online direkte på:

Book online

Kontakt os