Kontakt os / Bestil tid
Klik her

Slapt maveskind - maveplastik

Hvis du har fået slapt maveskind efter vægttab eller graviditet, kan vi foretage en kosmetisk opstramning af huden med en maveplastik, så du igen får en flot mave.

Både mænd og kvinder kan efter et større eller mindre vægttab opleve at få slapt maveskind. Kvinder er særligt udsatte i forbindelse med graviditet, hvor både huden og bugmusklerne kan miste noget af spændstigheden.

Aleris-Hamlet tilbyder 

  • All-inclusive - forløbspris uden ekstra omkostninger for opfølgning, kontrol, mavebælte e.l.
  • 1 døgns indlæggelse - du er ikke overladt til dig selv det første døgn
  • Tryghed - Du kan komme i kontakt med en sundhedsfaglig person hos os døgnet rundt - også på helligdage

Tre typer maveplastik

Operation for slapt maveskind kan generelt inddeles i tre typer maveplastik, som varierer i omfang og dermed henvender sig til forskellige patientgrupper.

Mini-abdominalplastik: En mini-abdominalplastik er den mindst omfattende af de tre operationer og kan nogle gange udføres i lokalbedøvelse. Her opstrammes huden kun på den nedre del af maven. Den typiske kandidat til en mini-abdominalplastik har derfor udelukkende løs hud på maven under navleniveau.

Abdominalplastik: Ved en abdominalplastik foretages der en opstramning af huden på såvel den øvre som den nedre del af maven. Denne operation anbefales til personer med løs hud på maven både over og under navleniveau.

Abdominalplastik med opstramning af bugmuskulaturen (rectusplastik): Den er velegnet til personer med løs hud både over og under navleniveau samt en frembuling af bugmuskulaturen. Det er typisk kvinder, hvor mavemusklerne er gledet fra hinanden under en graviditet. 

Det er almindeligt at kombinere maveplastik med fedtsugning af lokaliserede fedtansamlinger. 

Hvem er ikke egnet til en maveplastik?

Slaphed af huden og / eller bugmuskulaturen skal være af et vist omfang, før vi kan anbefale en operation.

Overvægtige

Fedtvæv har en dårligere blodforsyning sammenlignet med hud og muskulatur. Det er derfor vigtigt, at du ikke er overvægtig forud for denne type operationer. Generelt bør dit BMI være under 27, før vi kan anbefale en operation for slapt maveskind.

Tidligere opereret på øvre del af maven

Når huden på maven skal strammes op, er man afhængig af blodforsyningen oppefra. Dette betyder, at patienter, som tidligere har fået foretaget større kirurgiske indgreb på den øvre del af maven, eventuelt må frarådes denne type af kirurgi. Den endelige afgørelse beror dog på en individuel vurdering.

Henvisning via det udvidede frie sygehusvalg

Det er muligt at blive henvist til plastikkirurgi efter stort vægttab på  Aleris-Hamlet Hospitaler, hvis ventetiden overstiger 1 måned i det offentlige. Læs om dine rettigheder her

Tryghed fra start til slut

Du møder samme plastikkirurg under hele forløbet fra konsultation til operation og ved afsluttende kontrolbesøg. 

1 - 2 dage efter din operation bliver du ringet op på telefon eller video af en sygeplejerske, som sikrer sig, at du har det godt, og har forstået al information om, hvordan du skal forholde dig efter indgrebet.

Vi har sundhedsfagligt personale i døgnvagt, så du kan altid kontakte os - også om natten og på helligdage.

Vi giver dig tryghed før, under og efter din operation.

Se oversigten over alle operationer af løs hud her

Kontakt os / Bestil tid
Klik her

Book online

Book online direkte på:

Book online

Kontakt os